ikmec

کبد چرب و نحوه اصولی تغذیه در کبد چرب


امتیاز دهید نظرات شما زمان انتشار: ۱۴۰۰/۱۲/۱۳ , آخرین بروز رسانی: ۶ روز گذشته

🔷 تغذیه در کبد چرب | بخش درمانی PDF :

🌟 ۱- کبد

🌟 ۲- کبد چرب چگونه در بدن ایجاد میشود

🌟 ۳- علایم کبد چرب

🌟 ۴- انواع کبد چرب

🌟 ۵- علل متفرقه ابتلا به کبد چرب



قیمت : ۱۴.۵۰۰ تومان 🌟 سفارش / دریافت سریع 🌟


کبد بزرگترین غده بدن است که همین بزرگی و ظرفیت بالای آن باعث می شود که آسیب کبدی دیر ظاهر شود که متاسفانه دیرظاهر شدن این بیماری سبب می شود که نتوان اقدامات موثری برای درمان آن انجام داد کبد چرب در اثر رسوب و تجمع بیش از حد چربی در بافت کبد در شرایطی ایجاد می شود که کبد در شکستن چربیها مشکل داشته باشد.

کبد یکی از مهمترین اعضای حیاتی بدن است که وظایف مختلفی مانند ذخیره مواد قندی و گلیکوژن، تصفیه خون و تولید برخی آنزیم ها را بر عهده دارد که انجام کلیه این کارها برای ادامه حیات ضروری هستند.

کبد چرب و نحوه اصولی تغذیه | در حال حاضر ۳۰ تا ۴۰درصد بیمارانی که به متخصصان مراجعه میکنند به نحوی کبد چرب در آنها دیده میشود

به همین دلیل ذرات چربی در بافت های کبدی تجمع پیدا می کند. در نتیجه، اختلالاتی در فعالیت طبیعی کبد به وجود میآورد.


این موضوع به صورت کامل و جامع داخل این پی دی اف توضیح داده شده ، لطفا تهیه و با دقت مطالعه کنید !!


کانون آموزشی و فرهنگی کانون خرد ایران انواع PDF و فایل صوتی | بخش درمانی

تغییر در شیوه زندگی بیماران، به ویژه رویکرد رژیم غذایی اصلاح شده، نقش کلیدی در درمان بیماری کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) دارد. یک برنامه غذایی متعادل، محدود و متناسب با فردی، کاهش وزن و بهبود تصویر بالینی NAFLD را امکان پذیر می کند.

کبد چرب و نحوه اصولی تغذیه : طبق توصیه های تغذیه ای برای بیماران مبتلا به NAFLD، کربوهیدرات ها باید ۴۰ تا ۵۰ درصد از کل انرژی رژیم غذایی را تشکیل دهند.

لینک مفید : درمان قند خون

توصیه می شود میزان کربوهیدرات های پیچیده غنی از فیبر غذایی را افزایش دهید. نقش عمده ای در اتیولوژی NAFLD با مصرف بیش از حد فروکتوز ایفا می کند که با افزایش مصرف نوشیدنی های غیر الکلی در میان افراد در کشورهای توسعه یافته مرتبط است.

مصرف چربی باید کمتر از ۳۰ درصد کالری روزانه را تشکیل دهد. افزایش مصرف محصولات غذایی غنی از اسیدهای چرب تک و چند غیراشباع ضروری است. مصرف پروتئین باید ۱۵ تا ۲۰ درصد کل انرژی را تشکیل دهد.

لینک مفید : درمان بیماری ها با ادویه

تغییر سبک زندگی، از جمله توصیه های غذایی، نقش مهمی در درمان بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) ایفا می کند.

کبد چرب و نحوه اصولی تغذیه : یک رژیم غذایی محدود و خوب ترکیب شده و متناسب با نیازهای شخصی، کاهش وزن و بهبود تصویر بالینی NAFLD را امکان پذیر می کند [۱]. رژیم غذایی باید کم کالری و سرشار از اسیدهای چرب غیراشباع و آنتی اکسیدان های طبیعی (ویتامین های A و C) باشد.

طبق توصیه های تغذیه ای برای بیماران مبتلا به NAFLD، کربوهیدرات ها باید ۴۰ تا ۵۰ درصد از کل انرژی رژیم غذایی را تشکیل دهند.

توصیه می شود میزان کربوهیدرات های پیچیده غنی از فیبر غذایی را افزایش دهید. نقش مهمی در اتیولوژی NAFLD با مصرف بیش از حد فروکتوز ناشی از مصرف زیاد نوشیدنی‌های غیرالکلی در میان افراد در کشورهای توسعه‌یافته بازی می‌کند.

لینک مفید : راز موسیقی درمانی

مصرف فروکتوز از طریق تحریک لیپوژنز de novo باعث ایجاد کبد چرب می شود. مصرف کربوهیدرات های ساده نباید از ۱۰ درصد کل انرژی دریافتی تجاوز کند.

کبد چرب و نحوه اصولی تغذیه : مصرف چربی باید کمتر از ۳۰ درصد کالری دریافتی روزانه را تشکیل دهد. افزایش مصرف محصولات غذایی غنی از اسیدهای چرب تک و چند غیراشباع ضروری است.

لینک مفید : مجیک ماشروم

اسیدهای چرب تک و چند غیراشباع التهاب را کاهش می دهند و به بهبود تصویر بالینی NAFLD کمک می کنند.

مصرف پروتئین باید ۱۵ تا ۲۰ درصد کل انرژی را تشکیل دهد [۱-۳]. مصرف متوسط ​​پروتئین برای بیماران مبتلا به NAFLD به دلیل کاهش مقاومت به انسولین بهینه است.


کاهش وزن

کاهش وزن برای بیماران دارای اضافه وزن (شاخص توده بدنی (BMI): 25-30 کیلوگرم بر متر مربع) و چاق (BMI > 30 کیلوگرم بر متر مربع) توصیه می شود. نباید بیش از ۱ کیلوگرم در هفته باشد.

کاهش وزن سریع و کنترل نشده می تواند برای بیماران مضر باشد و حتی ممکن است علائم بالینی NAFLD را بدتر کند . توصیه می شود از رژیم های بسیار کم کالری (۳۸۸ کیلو کالری در روز) خودداری کنید.

کبد چرب و نحوه اصولی تغذیه : آنها می توانند باعث فعال شدن التهاب کلی و افزایش سطح بیلی روبین سرم شوند.


تاثیر مواد مغذی در ایجاد بیماری کبد چرب غیر الکلی

تاثیر مواد مغذی بر رشد NAFLD را می توان از همان اوایل دوران جنینی مشاهده کرد. مطالعه ای که روی موش ها انجام شد نشان داد که رژیم غذایی نامتعادل در دوران بارداری و شیردهی به ایجاد NAFLD در فرزندان کمک می کند.

کبد چرب و نحوه اصولی تغذیه : رژیم غذایی مادر در دوران بارداری سرشار از انرژی، چربی، قند و نمک خطر ابتلا به NAFLD را افزایش می دهد و استرس اکسیداتیو را در فرزندان تحریک می کند.

لینک مفید : پماد و کاربرد های آن (همواره در کنار خود نگه دارید)

اختلالات متابولیک رفع شده در دوران بارداری و شیردهی پس از معرفی یک رژیم غذایی معقول در زمان از شیر گرفتن قابل برگشت نیست.

نقش مهمی در پیشگیری از اختلالات متابولیک (به عنوان مثال NAFLD) در فرزندان، آموزش تغذیه زنان باردار است .


اسیدهای چرب اشباع شده

مطالعه‌ای که روی موش‌ها انجام شد نشان داد که رژیم غذایی غنی از اسیدهای چرب اشباع (SFAs) استرس اکسیداتیو را در میتوکندری تحریک می‌کند و به آسیب سلول‌های کبدی کمک می‌کند .

جنتیله و همکاران در مطالعه‌ای که بر روی موش‌های صحرایی Wistar انجام شد، نشان داد که نسبت بالای اسیدهای چرب اشباع به غیراشباع در افراد مبتلا به NAFLD، حساسیت سلول‌های کبدی را نسبت به عملکرد اندوتوکسین افزایش می‌دهد و باعث پیشرفت استئاتوز ساده به سمت استئاتوهپاتیت غیرالکلی (NASH) می‌شود .

کبد چرب و نحوه اصولی تغذیه : قرار گرفتن هپاتوسیت ها در معرض اسیدهای استئاریک و پالمیتیک باعث آپوپتوز آنها از طریق فعال شدن کاسپاز ۳ و تحریک قطعه قطعه شدن DNA می شود.

لینک مفید : زوج درمانی هیجان انگیز

یادآوری‌های غذایی جمع‌آوری‌شده از بیماران مبتلا به NASH نشان داد که آنها اسیدهای چرب اشباع‌شده بیشتری (۱۴ درصد کل انرژی دریافتی) نسبت به افراد کنترل (۱۰ درصد از کل انرژی دریافتی) مصرف می‌کنند.

مصرف اسیدهای چرب اشباع بیش از ۱۰ درصد انرژی کل ممکن است مقاومت به انسولین را تحریک کند. دریافت اسیدهای چرب اشباع کمتر از ۱۰ درصد انرژی کل، سطح سرمی LDL و تری گلیسیرید را کاهش می دهد.

کبد چرب و نحوه اصولی تغذیه : محدود کردن دریافت SFA به کمتر از ۷ درصد کل انرژی منجر به بهبود ظاهری لیپیدی نمی شود و حتی ممکن است برای بیمار مضر باشد. مصرف روزانه توصیه شده SFA ها باید بیش از ۷ درصد اما کمتر از ۱۰ درصد کل انرژی دریافتی باشد .


اسیدهای چرب ترانس

اسیدهای چرب ترانس به طور طبیعی در محصولات لبنی وجود دارد. آنها توسط میکروبیوتای باکتریایی در دستگاه گوارش نشخوارکنندگان سنتز می شوند. اسیدهای چرب ترانس همچنین می توانند به صورت تجاری در طی تولید مارگارین ساخته شوند. آنها در طول هیدروژنه شدن روغن های گیاهی تشکیل می شوند.

اسید لینولئیک مزدوج (ایزومر cis-9 trans-11) موجود در محصولات لبنی تأثیر منفی بر ارگانیسم انسان ندارد. از سوی دیگر، اسیدهای چرب ترانس موجود در مارگارین هیدروژنه اثر معکوس از خود نشان می دهند.

کبد چرب و نحوه اصولی تغذیه : مصرف اسید لینولئیک کونژوگه (ایزومر trans-10 cis-12) به شکل مارگارین هیدروژنه باعث افزایش عملکرد پیش التهابی، تشدید اختلال عملکرد اندوتلیوم و مستعد ابتلا به اختلالات پروفایل لیپیدی می شود. توصیه های غذایی در NAFLD حاکی از اجتناب از اسیدهای چرب ترانس موجود در محصولات غذایی بسیار فرآوری شده است .

و . . .


این موضوع به صورت کامل و جامع داخل این پی دی اف توضیح داده شده ، لطفا تهیه و با دقت مطالعه کنید !!


برگرفته از : Dietary recommendations for patients with nonalcoholic fatty liver disease


به این مطلب امتیاز دهید :

Rate this [type]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نوشته های مشابه